kolmapäev, jaanuar 24

Varraku pooleli jäänud sarjadest

Sattusin (vi noh, mis sattusin, läksin ikka täitsa teadlikult, isegi kalendris oli kirjas) teisipäeva õhtul Apollo Kirjandusõhtule, kus Mario Kivistik ja Juhan Habicht rääkisid Martini “Troonide mängust”. Päris huvitav oli, üldist juttu fantasy’st ehk isegi rohkem kui kõnealusest raamatust, kuna Habichtil polnud romaanivõistluse tööde vahel lugemiseks lihtsalt aega saanud. Kui tõtt tunnistada, olen mina asjade sellise käiguga isegi väga rahul, kuna Martin on enivei kergelt ülehaibitud. Aga see selleks.

Vahva oli see, et kohal oli ka Krista Kaer, kes Habichti kerge torke peale pooleli jäänud sarjade kohta sõna võttis ja teatas kokkuvõtlikult järgmist, mis peaks iga fantasy-sõbra rõõmust hüppama panama J

G. R. R. Martin – ilmub kõik, mis on ja mis tuleb.
Robin Hobb – tulevad kõik üheksa raamatut (The Farseer Trilogy, The Liveship Traders Trilogy ja The Tawny Man Trilogy). Nentis ka, et nõudmine Hobbi järele on ikka veel suur. Tõenäoliselt antakse esimene raamat ka uuesti välja, sest kõik ülejäänud tulevad originaalkujunduses.
Frank Herbert – “Düüni” eellugusid välja ei anta, sest see on rämps.
Roger Zelazny – Amberi-lugude järgmist viit ei tule, sest need on väga palju nõrgemad kui esimesed.
Anne McCaffrey ja Michael Scott Rohan – sarju ei jätkata, sest nende teoste vastu tundis huvi ümbes 500 inimest, järelikult ei ole suuremat publikut.
Orson Scott Card – selle kohta ütles Habicht, et ta ise loobus, kuna vajuvad ära.
Lois McMaster Bujold – uus tulija.
Sergei Lukjanenko – Dozorid on praegu otsustamisel. “Peegelduste labürint” läks hevasti, ilmselt ei olnud see see, mida Lukjanenkolt oodati, eriti peale filmi.

Vaat siuke lugu.

Sildid:

5 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Zelazny "Ämbri" tagumine pool on muidugi umbes kümme korda parem kui esimene, aga iseenesest paneb see mind kui fantasy-vihkajat rõõmust hüppama küll. Initsieerimatud ei saagi kogu "Ämbrit" maakeeles lugeda, buu-huu-huu, taff lakk, raisk!

2:54 PM  
Blogger Pahainimene said...

Vara rõõmustad :P
Ega Varrak Eesti ainus kirjastus pole. Fännide rõõmuks võib asja üles võtta ka mõni teine.

4:13 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Martin pole üle haibitud :/

Ma ütleks!

4:32 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Mis Dozorridesse puutub, siis Eesti võikaim ajakiri "Üleminek" (http://www.broka.ee/) seda Dnevnoid juba avaldab... Tõlge on omaette lugemiselamus.

5:49 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Minu arust on "Labürint" üks Lukjanenko nõrgemaid raamatuid. Ma lausa imestasin et sellest alustati väljaandmist.

2:03 PM  

Postita kommentaar

<< Home