reede, september 30

TrendZoom2005 Tallinnas


Õhkkond „Merineitsi” baaris konverentsikeskuse ukse ees on kõlksuvatest šampanjaklaasidest hoolimata natuke ärev, inimesed on elevil. Lõpuks uksed avanevad. Ootusärevalt sumisev saal vaikib, kui uksed suletakse ja suurtel ekraanidel saali seintel hakkab pulsseeriva muusika rütmis tukslema Goldwelli punane ruut. See mõjub pimedas ruumis üsna hüpnootiliselt. Siis kärgatab kõu ja kostma hakkavad loodushääled, roheline ja punane valgus mängivad üle lava ja esiridades istujatel. Publikust käib läbi ootusärev kahin kuid ei, veel ei juhtu midagi. Ehmatava lõvimöirgega džunglihääled kaovad ning maheda muusika saatel libiseb lavale tantsijatepaar. Ilus on, armas ja romantiline. Ning siis sammuvad meeleoluga sobivalt lavale esimesed kolm modelli – kõik blondid. Ja siis järgmised ja järgmised. Trend Zoomi selle aasta esimene kollektsioon Ethic Flow on ülimalt naiselik, pehme ja võiks lausa öelda, et sillerdav. Kõik valitud modellid, välja arvatud üks, on heledapäised, kuid nende juustes mänglevaid blonde toone on kokku kindlasti enam kui kümmekond. Pehmed üleminekud ja üksteisesse sulavad värvid muudavad juuksed liikuvaks ja elavaks nagu vesi.
Demonstratioonile järgneb lõikus laval - näidatakse kümne minuti jooksul ette, kuidas ja milliseid tehnikaid kasutades Ethic Flow-d tegelikult lõigata saab.
Prahvatava dixieland muusika saatel tormavad uuesti lavale tantsijad, seekord must-valgetes kontrastetes kostüümides ning hoogsale tantsunumbrile järgneb niisama temperamantne ja ehmatav teine kollektsioon Graphic Twist. See võtab kohati lausa hinge kinni – mõnel peal võib märgata lausa viit-kuut erinevat ja väga kontrastset värvi, paljusid eri pikkuse ja kujuga kihte ning veidrate nurkade all lõigatud tukki. Vapustavalt julge värvivalik rõhutab lõikuste ebasümmetriat veelgi. Ükski neist modellidest ei sarnane vähimalgi määral teisega ning tegelikult ei sarnane nad isegi iseendaga – sõltub, kas vaadata inimest paremalt või vasakult poolt, pilt erineb drastiliselt.
Kollektsioon on oma uudsuses ja radikaalsuses kohati lausa ehmatav. Kui modellide defileele järgneb jälle lõikusvoor laval ning staarjuuksurid selgitavad oma värve ja tehnikaid, on siit ja sealt peatvaatajate seast kosta ahhetamist ja vaimustunud äginat. Minu selja taga märkis keegi, et küll lõikaks ja värviks, kui ainult seda lubava kliendi leiaks! Tõepoolest – Graphix Twist on kollektsioon, milles juuksur võib vabalt väljendada kogu oma loomingulisust, mängulusti ja hullumeelseid ideid – kui vaid klient sellega nõus on.
Temperamentne hullutav tantsunumber „Wild Dance” juhatab sisse Trend Zoomi meestekollektsiooni Wild Deluxe, mida võib julgelt pidada show kõrgpunktiks. Oli raske uskuda, et laval kõndivad šikid ülikondades mehed on üldse eestlased – seksikad ja eksootilised, mehelikud ja samas kuidagi androgüünsed. Ka selles lookis domineerib ebasümmeertilisus ja vaimustav isikupära. Külgedelt lühikeseks aetud juustesse on mitmel modellil lõigatud põnevad ornamendid, mitmel olid juuksed ühelt küljelt või keskelt pikemaks jäetud ning millised värvid! Sügavtume must ja särav blond, ootamatult mõjuvad ploomlillad, purpursed ja rohelised aktsendid.
Aega hingetõmbamiseks aega ei antud – järgnes üllatus. Kuigi Trend Zoom 2005 koosneb põhimõtteliselt kolmest ülalmainitud kollektsioonist, siis oli pikkade juustega modellide rohkus andnud juuksevõluritele inspiratsiooni veel naljandakski kollektsiooniks, mis sai nimeks Free Style. Selles mängiti pikkade juustega. Kaks põnevat fantaasiasoengut sündisid laval otse pealtvaatajate silme all.
Lõpuks avanes võimalus näha kogu Trend Zoom 2005 kollektsiooni korraga, sest lavale tulid tagasi kõik modellid ning ka meisterjuuksurid ise. Aplaus oli lausa kurdistav.

Tegelikult oli ka väga lahe yritus ;P

5 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Ma laseks küll värvida ja teha huvitavaid ja julgeid asju. Kus küll leiaks juuksuri, kes teeks!

12:09 AM  
Blogger Krafinna said...

Jah.
Palun juuksur, kes ei akka virisema siis, kui tahad pool pead kiilaks ajada, ja mehele hitleri-stiilis soengut?

12:42 PM  
Blogger Pahainimene said...

Gea > Helista Goldwelli (6679378), ytle et lugesid nende showst ja kysi - nad on kindlasti enam kui nõus aitama terve rea juuksuritega. Tervise tänaval oli vist salong Cayenne, kus töötab Golwelli peakoolitaja, kelle käsi ka TrendZoomi ettevalmistamisel mängus oli - Piret Koemets. Viljandis on Eve Hinrikuse salong, mis on kõige uuemaga hästi kursis :)
Krafinna > Tallinas on neid kohe mitu - a vaevalt et te siin juuxuris käima hakkate...

3:42 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Krafinna, ma tean yht endist punki, kes on juuxur. Talnas. Helista või kirjuta või midagi, kui väga vaja.

1:16 AM  
Blogger Gea said...

Aitäh, pahainimene, juhatamast!

5:03 PM  

Postita kommentaar

<< Home